Vi ønsker å hjelpe deg som står helt i startgropa. Våre dyktige forretningsutviklere bistår ferske gründere med å tenke nytt og bærekraftig. Vi hjelper bedrifter med å syreteste idéer, finne samarbeidspartnere og relevante støtteordninger der det er behov for ekstra midler for å realisere drømmen.

Hva er lurt å tenke på ved oppstart

Det finnes mange gode idéer der ute, og langt i fra alle overlever lenge nok til å se dagens lys. Vi er her for å sørge for at de gode idéene blir satt ut i live.

Vi vet at god planlegging og gjennomføringskraft er viktige faktorer for å lykkes, og det er smart å ha kunnskapsrike og gode støttespillere med seg fra start.

Vi i næringshagen er her for å hjelpe deg og din bedrift med å kartlegge og avklare alle potensielle humper i veien før take-off. Med lang erfaring i gründermiljøet og et solid nettverk kan vi bistå. Vi ønsker å se gode idéer vokse og skape attraktive arbeidsplasser i regionen vår.

Ta kontakt med oss, vi ønsker at du skal få det til!

Nyttige sider

Vi kan hjelpe med

  • Gjennomgang av forretningsidé
  • Valg av selskapsform
  • Kartlegging av målgruppe
  • Test av markedet
  • Tilgang til støtteordninger
  • Søknadsskriving
  • Koble på nettverk
  • Nettverksbygging
  • Budsjettarbeid
  • Finne arbeidskraft

6 kjappe tips!


Lag en foretningsplan

En god forretningsplan kartlegger det du tilbyr, markedet og det du trenger for å få konseptet gjennomført. Den vil gjøre det enkelt å ta gode beslutninger for veien videre.

AS eller enmansforetak?

Hva du bør velge avhenger av din foretningsidé. Det er viktig å gjøre ting i korrekt rekkefølge og være bevisst hvorfor man velger det man gjør. Forskjellige selskapsformer har forskjellig risiko og forskjellige vekstmuligheter.

Sett et budsjett

Et godt oppsatt budsjett vil hjelpe deg å holde kontroll over hva som kommer av utgifter og om hva du kan forvente av fortjeneste. Rett og slett vise deg om du kan tjene penger på idéen din.

Kartlegg behov

Hva trengs av infrastruktur, kapital og kompetanse. Unngå punktering i oppstarten med god kartlegging.

Kartlegg markedet

Kunnskap rundt det du skal selge og eventuelle konkurrenter vil sikre idéen din, og vise troverdighet om du skal søke midler og bistand. Sett opp en SWOT-analyse.

Skaff deg et godt nettverk

Et godt nettverk gir deg tilgang til kompetanse og erfaring, og kan være med å gi råd og idéer på veien videre. Som medlem i næringshagen blir du automatisk med i et nettverk av bedrifter, forskningsmiljøer, utdanningsinstitusjoner og flere finansieringskilder.